Her er årsrapporten

Bjerknessenteret 2013 er oppsummert, hent ned rapporten i pdf her.

Jan Eve Øie Nilsen på Nansensentert har tatt som prydar forsida på årets årsrapport.

Biletet er tatt fra lufta sør for Spitsbergen i april 2013.  Jan Even skriv om bildet: ”Det viser varmetap og skydannelse fra Vestspitsbergenstrømmen, forlengelsen av Altanterhavsstrømmen, og isdannelse innover mot Storfjorden og Barentshavet i det fjerne.”

Her er årsrapporten 2013 i pdf

Ta kontakt på post@bjerknes.uib.no dersom du vil ha den tilsendt i papir.

Over 48 sider kan du lese om vitskaplege høgdepunkt frå året som gjekk, liste over utvalde vitskaplege publikasjonar, utviklinga i dei seks prosjekta i Senter for klimadynamikk, i tillegg til ei oversikt over ulike populærvitskaplege prosjekt i løpet av året.

Årsrapporten inkluderer også to Klimasnakk-tekstar, frå Hella Wittmeier og Clemens Spensberger, les dei på climatesnack.com :

Clemens Spensberger - Ice can flow like ketchup

Hella Wittmeier - Captain Climate - Talking to Wally Broecker