Hundevær og klima

Lurer du på forskjellen mellom vær og klima? Den kan illustreres med en tur med hund i bånd. Se video!

Klima kan sees som middelverdien av det mer kaotiske og foranderlige været. Denne animasjonen om vær og klima illustrerer forskellen mellom trend (klima) og variasjoner i været.

Mens mannens retning sees som den klimatiske trenden, er den vimsete ferden til hunden det stadig skiftende været. Man kan altså både ha svært kaldt vær og svært varmt vær selv om trenden er den samme.

Ideen er hundeeier og Bjerknesforsker Øyvind Lie sin. Animasjonen er gjort av Ole Christoffer Haga, til episode 8 i NRK sin populærvitenskaplige serie Siffer.Serien var sendt høsten 2011.