Lærer opp neste generasjon klimaforskere

Internasjonalt sus over sommerskolen i klimavariasjoner.

Søndag 10. september braker det løs på Finse når mange av verdens fremste klimaforskere møtes for å kurse doktorgradsstudenter fra hele verden.

Skolen er et resultat av et unikt samarbeid mellom Universitetet i Bergen og University of Washington, Seattle. Den skal gå en uke på Finse og en uke i Bergen og retter fokuset mot de storstilte variasjonene i klimaet vårt, samt koblinger mellom klimavariasjoner ulike steder på kloden

- Dette er bare begynnelsen på et lengre samarbeid, forteller Tore Furevik, leder av forskningskolen på Bjerknessenteret.  Han forteller at dette vil være den første skolen i en serie på foreløpig fire som vil veksle mellom Bergen og Seattle, som er finansiert gjennom Bergen forskningsstiftelse (Trond Mohn donasjoner).

- Mange av verdens fremste klimaforskere, blant annet fra England, Tyskland, USA og Kina, stiller som foredragsholdere i tillegg til forskere fra Bjerknessenteret ved Universitetet i Bergen. 28 høyt kvalifiserte studenter fra Europa, USA og Kina er påmeldt, sier Furevik.

Les mer om sommerskolen: Multidecadal climate variability and teleconnection dynamics.