The Bjerknes Centre is a collaboration on climate research, between the University of Bergen, NORCE, the Institute of Marine Research, Nansen Environmental and Remote Sensing Centre.

Klimaforsker Helge Drange mener at den norske klimapolitikken overhodet ikke er i tråd med togradersmålet. Foto: Eivind Senneset

Podcast: Helge Drange og varmen i havet

Hør UiB sin nye podcast med professor Helge Drange forteller om varmen som ligger skjult i havet og hvorfor sjefene i oljeselskapene ikke bør sove godt om natten. 

Av Hilde Kvalvaag, kommunikasjonsavdelingen UiB

I fire podcaster frem mot klimatoppmøtet i Paris vil Universitetet i Bergen drøfte de store utfordringene forskerne og verden står overfor i årene fremover.

Podcastene vil bli lagt ut ukentlig og vil vise bredden i klimaforskningen ved Universitetet i Bergen (UiB). I podcastene møter du UiB-forskere fra ulike forskningsfelt som geofysikk, økonomi, lingvistikk og sammenliknende politikk. Forskerne vil blant annet fortelle om hva de forventer seg av Paris-møtet.

I den første podcasten forteller klimaforsker Helge Drange om varmen som ligger skjult i havet og om hvorfor sjefene i oljeselskapene ikke bør sove godt om natten:

I den andre podcasten snakker samfunnsøkonom og tidligere vismand i Danmark, Eirik Schrøeder Amundsen, om klimakrisen i et økonomisk perspektiv.

I den tredje episoden hører vi professor i fransk, Kjersti Fløttum, snakke om språk og holdninger til klimatrusselen.

I den fjerde podkasten hører vi professor Lise Rakner snakke om klima, medier og politikk:

Hilde Kvalvaag og Tane Holm Høisæter er ansvarlig for podcastene som produseres av Kommunikasjonsavdelingen. Serien om klima vil følges opp av nye podcast-serier i 2016.