Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Norce, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet.

860 results

Vi søker seileungdom

Vi søker seileungdom gudrun tir, 04/23/2019 - 14:08 Vi søker seileungdom Går du på videregående skole og har fylt 18 år i august?   Er du student i et klimarelatert fag?   Da kan du få en sponset plass om bord på Statsraad Lehmkuhl på vår seilas fra Bergen til Arendal.

Er du stø på hånden? Test balanseringsevnen din i påsken!

En tålmodighetsprøve

En tålmodighetsprøve ellen.viste@uib.no ons, 04/10/2019 - 17:47 En tålmodighetsprøve Å koke egg i påskefjellet krever tålmodighet.

Må ikke knuses

Må ikke knuses ellen.viste@uib.no ons, 04/10/2019 - 17:21 Må ikke knuses Egg tåler utrolig mye, men knuser av ingenting. Hvor mye kan du utsette et egg for?

Eggedynamikk

Eggedynamikk ellen.viste@uib.no ons, 04/10/2019 - 17:02 Eggedynamikk Kan du se om egget du glemte på kjøkkenbenken er kokt eller rått?

Samspill mellom Harmonien og forskningen

Samspill mellom Harmonien og forskningen  helene.dante@s… man, 04/08/2019 - 11:25 Samspill mellom Harmonien og forskningen Bergen Filharmoniske Orkester, Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret går sammen om å presentere en unik konsertserie – Neste steg – en reise i stor musikk og ledende forskning.

Harald Sodemann vil ha fersk snø fra et stort område på samme tid. Nå har han og kollegaene delt ut over 100 innsamlingsglass til kollegaer i Oslo og Bergen. Fjorårets påsketest gav en suksessrate på 70 prosent.

Torgeir Opeland Røthe disputerer 18.03.19 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Reconstructions of palaeoenvironmental variations from lacustrine sediments in sub-Arctic and Arctic lakes, and their climatic implications".

Levevilkårene for enkelte mikroorganismer i Sørishavet kan bli dramatisk forverret innen slutten av århundret. Surere hav kan innskrenke dyrenes territorier – ikke horisontalt, men i dybden.

Andreas Plach disputerte 5. mars 2019 for ph.d-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: "Simulation of the Eemian Greenland ice sheet“.