Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Norce, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Climatesnack

 

CHESS logo

Research school on changing climates in the coupled earth system

 
 
Bjerknessenteret og direktør Tore Furevik har vært sentral i den nasjonale forskerskolen for framtidige klimaforskere siden 2009. Forskerskolen var først organisert i ResClim. Etterfølgeren CHESS har nå startet opp, og medlemmene i ResClim er automatisk med videre i den nye forskerskolen. 
 
 
 
 
 

SciSnack - der forskere hjelper forskere for bedre formidling

ClimateSnack logo

I 2015 ble ClimateSnack utvidet til SciSnack. Denne digitale plattformen er nå tilgjengelig for alle unge forskerspirer, uansett disiplin, som en lekeplass for utvikle gode skriveteknikker for fremtidige publikasjoner.

ClimateSnack består av et miljø av skrivegrupper rundt om på ulike universitet spredd over Europa og USA. ClimateSnack ble startet av Matthew Reeve ved Bjerknessenteret i 2013, og skrivegruppen ble raskt adotert av unge klimaforskere i England og i USA. Formålet er å trene på å skrive gode vitenskaplige tekster for å forbedre publikasjoner og formidling generelt. 

Ta en titt på nettsiden ClimateSnack.com   og Scisnack.com