Gå til hovedinnhold

The Bjerknes Centre is a collaboration on climate research, between the University of Bergen, Uni Research, the Institute of Marine Research, Nansen Environmental and Remote Sensing Centre.

ClimateSnack utvides

ClimateSnack utvides

ClimateSnack har opplevd stor suksess og utvides til SciSnack. Nå inviteres alle studenter og unge forskere til SciSnack for å forbedre sine skriveferdigheter for formidling av ny forskning.

Formålet med SciSnack er å gi studenter og unge forskere mulighet til å trene seg opp på å skrive gode og enkle vitenskapelige tekster. Dette forteller Mathew Stiller-Reeve ved Bjerknessenteret og Uni Research. Han startet opp kommunikasjonsprosjektet ClimateSnack i 2012.

- Ved å forbedre basisferdigheter om språk og skrivestruktur lærer man å formidle på en måte som folk forstår. God formidling er viktig for kunnskapens overføringskraft til andre disipliner, forklarer Stiller-Reeve. Tverrfaglig forskning blir stadig viktigere og SciSnack vil bidra til å brygge broer mellom fagdisipliner, og også videre til allmenheten.

I utgangspunktet var denne globale plattformen kun for PhD-studenter som arbeider med klimaforskning, men nå åpnes den opp for alle. ClimateSnack fungerer nå som en undergruppe av SciSnack. Stiller-Reeve påpeker hvor viktig det er å etablere gode skriveteknikker tidlig i karrieren, og ønsker derfor også å inkludere bachelor- og mastergradsstudenter fra alle disipliner.

SciSnackFørste lanseringsarrangement for SciSnack

Torsdag 19. november: 18:00 - 19:00

Bergen Offentlige Bibliotek

”En samtale med…”

Hilde Kvalvaag: Forfatter og seniorkonsulent i kommunikasjonsavdelingen ved UiB

Guri Oppegård: Journalist TV2

 

Se også: Bedre kommunikasjon gir bedre forskning